Διακοπές με ιστιοπλοϊκό σκάφος στη Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο

Ιστιοπλοΐα στις Βόρειες Σποράδες

Πάρτε μέρος σε ένα φανταστικό ταξίδι. Ναυλώστε ένα ιστιοφόρο με καπετάνιο.

Ένας από τους πιο ωραίους ιστιοπλοϊκούς προορισμούς στην Ελλάδα είναι οι Βόρειες Σποράδες, σύμπλεγμα νησιών στην Βόρεια πλευρά του Αιγαίου Πελάγους, περίπου 40 ν.μ από την στεριά. Οι άνεμοι πνέουν ήπιοι και ο καιρός είναι πολύ καλός από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο. Υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε στα τρία κύρια νησιά όπως η Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος και το μικρότερο Πέλαγος η αλλιώς Κυρα Παναγιά, όπως επίσης και τα μη κατοικημένα Περιστέρα, Σκάντζουρα, Γιούρα, Πιπέρι και Ψαθούρα.

Η ΒΑ πλευρά του νησιωτικού συμπλέγματος είναι προστατευόμενο και είναι χαρακτηρισμένο Εθνικό Πάρκο Άγριας Ζωής γιατί είναι ένα από τα μέρη που αναπαράγεται η Μεσογειακή Φώκια (Monachus monachus).

Οι Βόρειες Σποράδες είναι ιδανικός ιστιοπλοϊκός προορισμός για τους εξής λόγους:

  • υπάρχουν πολλά ασφαλή και οργανωμένα λιμάνια
  • οι άνεμοι είναι ήπιοι και κατάλληλοι για ιστιοπλοΐα
  • έχει αρκετούς ασφαλείς και απομονωμένους κόλπους κατάλληλους για διανυκτέρευση
  • πολλά όμορφα και παραδοσιακά χωριά να επισκεφτείτε
  • ατελείωτες όμορφες παραλίες, απομονωμένες αλλά και οργανωμένες με beach bars, ναυαγοσώστες, θαλάσσια σπορ κτλ.
  • Εύκολη πρόσβαση
  • καλό φαγητό (η Σκόπελος είναι διάσημη για τις πίτες της, η Σκιάθος για το αρνίσιο κρέας και η Αλόννησος για το φρέσκο ψάρι)
  • υπέροχα ξημερώματα και ηλιοβασιλέματα
  • ιδανικά μέρη για ψάρεμα ανοιχτής θάλασσας
  • έντονη νυχτερινή ζωή στην Σκιάθο και την Σκόπελο

Το πακέτο ιστιοπλοΐας στις Σποράδες είναι για εφτά μέρες. Η αναχώρηση γίνετε από τον Νέο Μαρμαρά ή την μαρίνα του Porto Carras Grand Resort στην Χαλκιδική και επισκέπτεστε τα περισσότερα νησιά των Βόρειων Σποράδων με αρκετές ενδιάμεσες στάσεις για βουτιές, κατάδυση, ηλιοθεραπεία.

Ονειρεμένες διακοπές!

Το να γνωρίσετε τις Σποράδες με σκάφος είναι ένας φτηνός και διαφορετικός τρόπος διακοπών από το να κλείσετε δωμάτιο ξενοδοχείου για μια εβδομάδα σε ένα μόνο νησί. Ειδικά εάν πρέπει να πληρώσετε και το καράβι και τα έξοδα μεταφοράς του αυτοκινήτου σας.

Και φυσικά μην ξεχνάτε την ιστιοπλοΐα.

Το προσφερόμενο πακέτο διακοπών, περιλαμβάνει το ιστιοφόρο σκάφος, καπετάνιο, έξοδα σκάφους και ελλιμενισμού (εκτός από τις μαρίνες Πόρτο Καρράς και Σάνι), καύσιμα σεντόνια, πετσέτες, και νερό για πλύσιμο. Η κουζίνα του σκάφους είναι πλήρως εξοπλισμένη οπότε και μπορείτε να μαγειρεύετε σε αυτήν αφού προμηθευτείτε ότι χρειάζεστε από κάποιο μάρκετ.

Πρόγραμμα κρουαζιέρας με ιστιοφόρο στη Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο

Πρόγραμμα εκδρομής με σκάφος

  1. Αναχώρηση από το Νέο Μαρμαρά στις 17:00. Τακτοποιείτε τα πράγματά σας στις καμπίνες του σκάφους, αφήνετε τα αυτοκίνητα σας στο πάρκινγκ και σαλπάρουμε για το παραδοσιακό χωριό της Γλώσσας στο νησί της Σκοπέλου όπου και διανυκτερεύουμε. Στην διαδρομή κάνουμε στάση για μπάνιο στο Νοτιότερο άκρο της Κασσάνδρας και ψαρεύουμε για τόνους (10 -12 κιλά και άνω, αν έχει αρχίσει ή εποχή τους).
  2. Πάμε για το λιμάνι της Σκιάθου, όπου μπορείτε να βγείτε για βόλτα, καφέ και ψώνια. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε διάφορες διάσημες παραλίες όπως η Κουκουναριές, για μπάνιο. Το απόγευμα φύγουμε για το νησί της Σκοπέλου. Περνάμε το βράδυ στον Λιμένα Νεο Κλήμα με τις καταπληκτικές του ψαροταβέρνες.
  3. Κάνουμε ιστιοπλοΐα γύρο από την Σκόπελο με στάσεις για μπάνιο στον Πάνορμο, Στάφυλο, Ελιά, Καστάνι και άλλες παραλίες. Περνάμε το βράδυ στο λιμάνι της Σκοπέλου για να δείτε το νησί και την νυχτερινή ζωή. Και τις χορτόπιτες!
  4. Το πρωί κάνουμε ιστιοπλοΐα προς την Αλόννησο κάνοντας στάση για μπάνιο και σταματάμε στη Στενή Βάλα, νωρίς ώστε να μπορέσετε με το λεωφορείο να ανεβείτε στην Χώρα ένα από τα πιο γραφικά νησιωτικά χωριά της Ελλάδος.
  5. Ξεκινάμε για την Κυρα Παναγιά, μεγάλη στάση στον κόλπο Άγιος Πέτρος και περνάμε το βράδυ στον κολπίσκο Πλανήτη (Κυρά Παναγιά) μέσα στο πάρκο άγριας ζωής.
  6. Επιστρέφουμε Χαλκιδική στην Σιθωνία, κάνουμε στάση για μπάνιο και περνάμε την νύχτα στο Πόρτο Κουφό.
  7. Πρωινή ιστιοπλοΐα και κατά τις 11.00 επιστροφή στον Μαρμαρά.

Το πρόγραμμα δεν είναι στάνταρ. Σε περίπτωση που ο καιρός δεν είναι ο αναμενόμενος ο καπετάνιος θα σας προτείνει εναλλακτικές διαδρομές ώστε να έχετε ένα άνετο και ενδιαφέρον ταξίδι.

Ανάλογα πάντα και με την διάθεση της παρέας, μπορείτε και να μην επισκεφτείτε την Σκιάθο καθόλου (είναι τουριστικός προορισμός με πάρα πολύ κόσμο και φασαρία στην φουλ σεζόν το καλοκαίρι), για να περάσετε μια ακόμα ημέρα στην Αλόννησο και το πάρκο άγριας ζωής (μικρότερη απόσταση και περισσότερα μέρη απείραχτης φυσικής ομορφιάς)

Γενικές πληροφορίες για τις εκδρομές με ιστιοπλοϊκό με καπετάνιο

Χάρτης της Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου με την διαδρομή 7 ημερών

Χάρτης Β. Σποράδων με την διαδρομή 4 ημερών

Categorised in:

This post was written by christoforos